Wat is een anhydrietvloer eigenlijk?

Goedemiddag!

Zoals aangekondigd op onze verschillende social media kanalen zullen wij iedere week of iedere twee weken een (kort) bericht plaatsen op onze blog, die jullie informatie geeft over onze producten. Het zal met name dienen om jullie kennis te laten maken met de anhydrietvloer en om jullie meer informatie met betrekking tot onze producten te verschaffen. Wij zullen daarbij ingaan op technische eigenschappen en toepassingsvoorwaarden. Voelt u zich ook vrij om vragen te stellen of te reageren! Laten wij beginnen bij het begin; wat is een anhydrietvloer nu eigenlijk?

Een Anhydriet dekvloer wordt ook wel een calcium sulfaat gebonden gietvloer genoemd. De mortel bestaat uit zand, water en bindmiddel. De vloer wordt aangebracht als dekvloer en volgt meestal op de betonvloer of op een isolatielaag. In deze vloer worden eventuele elektra en vloerverwarmingsleidingen verwerkt. Daarnaast wordt de ondervloer met behulp van de anhydrietvloer vlak gemaakt om de uiteindelijke afwerkvloer aan te kunnen brengen. Het traditionele alternatief van de anhydrietvloer is de zandcement dekvloer.

Smit Trading en Transport levert het bindmiddel voor deze anhydriet dekvloeren. Het bindmiddel (WICO) wat wij leveren, bestaat uit natuur anhydriet met enkele toeslagstoffen die zorgen voor de binding van de mortel. Op de onderstaande foto’s is de berg te zien waar wij ons anhydriet vandaan halen. De berg is gelegen in Duitsland.